onsdag 24 oktober 2012

Vill så gärna får spara som bara den

Bukplastik ger ett bättre resultat vid fettsugning

Många människor lider av fettöverskott på buken. I vissa fall går detta att åtgärda med fettsugning, men många gånger som exempelvis efter en graviditet eller kraftig viktnedgång finns ett hudöverskott. I dessa fall behövs en bukplastik för att uppnå ett bra resultat.

Finns det överskott på fett och hud både ovanför och nedanför naveln rekommenderar vi en mer omfattande bukplastik, så kallad full bukplastik. Ibland uppstår överskott av fett och hud endast nedanför naveln. Då rekommenderar vi en mer begränsad bukoperation, så kallad minibukplastik. Uttänjda bukmuskler, som har förslappats efter till exempel en graviditet, åtgärdas också vid en bukplastik.

Om fett- och hudöverskottet även fortsätter på kroppens baksida behövs en så kallad cirkumferent bukplastik för maximal effekt. Om magen är stor på grund av fettansamling inne i buken (runt tarmarna) hjälper inte bukplastik och fettsugning. Detta kan endast åtgärdas genom att motionera och äta rätt.

Vad händer inför en operation?

Vad händer inför en bukplastik?
Första gången du besöker oss får du träffa en erfaren informationssköterska som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor.

Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med en bukplastik, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar. Det här första besöket är alltid kostnadsfritt.

Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid för din bukplastik och en tid för konsultation hos en av våra plastikkirurger. Det är bra om du förbereder dig inför operationen genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

 
Bukplastik utförs på patienter som har hudöverskott

Bukplastik

SEK

Full (navelförflyttning inklusive fettsugning) från 65.500

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar