onsdag 2 mars 2011

Funderar på detta om min mage inte försvinner :-D

Med tanke på hur stor min mage vart när jag väntade mina goa troll så är jag tveksam till att den kommer att bli som förut...satt och kollade lite om man kanske skulle fixa till den i framtiden. Då lär det bli Akademikliniken för dom har väldigt gott rykte om sig. Priset...hmm törs man ta reda på det.....njjaaa tveksamt.


Bukplastik
Om enbart fettsugning inte bedöms ge tillräckligt resultat, kan man göra en bukplastik. Detta kan vara fallet när man förutom ärftligt betingade fettvalkar har ett hudöverskott, till exempel efter en graviditet.

Om operationenEn full bukplastik är ett större ingrepp med full narkos och två till tre vårddagar på kliniken. När patienten är sövd börjar kirurgen med fettsugningsmomentet.
Förutom fettsugning lokalt vid buken är det brukligt att också avlägsna lite fett från sidorna vilket vanligtvis även minskar midjemåttet. Ett större snitt läggs nere vid blygdbenet, bukhuden lossas och justeringen görs. Ofta måste man även flytta lite på naveln och ärret kan därmed döljas inuti det nya navelhålet.

Efter bukplastikenEfter en bukplastik får man vanligtvis stanna kvar på kliniken två till tre dagar och måste sedan hålla sig i stillhet minst en vecka. Den som har barn och hushållsarbete behöver hjälp under någon vecka. Räkna med ytterligare ett par veckor innan man börjar med tyngre yrkesarbete eller motion. Ärret efter den större operationen kan bli ganska långt och är till en början rött. Det bleknar med tiden och blir vanligtvis mycket diskret. Har du fler frågor och funderingar om våra operationer är du välkommen att besöka vårt forum för frågor & svar eller kontakta vår patientinformatör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar